Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Μας κλέβουν από παντού;


Μας κλέβουν από παντού... ή βρέθηκε ο τρόπος ώστε να καλύπτονται τα bonus του Αθανασόπουλου. Προσέξτε δύο νούμερα, το ποσό πληρωμής για την ΔΕΗ και το ποσό χρέωσης του ΦΠΑ. Ενώ ο λογαριασμός είναι 117,47 Ευρώ ο καταναλωτής πληρώνει ΦΠΑ για 118,39 Ευρώ!!! Όσο και αν το ψάξει κανείς δεν προκύπτει από πουθενά ο λόγος αυτής της διαφοράς...
Δεν έχει σημασία αν μας κλέβουν συνειδητά ή από λάθος του συστήματος (τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται σε καμια περίπτωση) αλλά ότι μας κλέβουν. Και ας σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για εκατομύρια λογαριασμούς κάθε χρόνο!

3 σχόλια:

Elias Thalassis είπε...

kalispera tora to diavasa sto press,esi kala ta les emis ti kanoume 8elo na xero?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 0,15€ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ 0,77€ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 0,92€. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ.

mikros fokion είπε...

@ηλια
καποτε πρεπει να διεκδικήσουμε τα δικαιωματα μας, οπως αυτο το να μην μας θεωρουν ηλιθιους
@ανωνυμε
καλη η προσπαθεια σου αλλα... αν προσθεσεις ολα τα ποσα του λογαριασμου μαζι με το ποσο της στρογγυλοποιησης το ποσο ειναι 117,47. το τελος ΑΠΕ ειναι στα λοιπα ποσα οπως βλεπω στον λογαριασμο και εκτος ΦΠΑ. οποτε δεν προκυπτει το αποτελεσμα της λογικης σου, εκτός αν μας χρεώνουν 2 φορες το ΦΠΑ της στρογγυλοποιησης, αρα παλι κλεβουν. το εψαξα με υπαλληλο της ΔΕΗ και οπως και αν προσπαθησε να βρει την λυση (με στρογγυλοποιησεις κλπ) το αποτελεσμα ειναι να υπαρχει διαφορα και συμπτωματικα εναντιον του καταναλωτη.