Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ειδα στο zouglapress και το αντεγραψα....

Διαβάστε το ως το τέλος, είναι πολύ ενδιαφέρον.
Στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.
Μόνο οι ανόητοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι
δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς.
Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας:
Η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως
οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν.
Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι
η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας.
Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως
θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά
με παλαιοπολιτικά τερτίπια.
Όταν αναλάβουμε την εξουσία,
θα κάνουμε το παν ώστε
να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία
δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση
να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας
Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας ακόμα και
να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι
θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου
θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα
είμαστε η «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», η «Νέα Πολιτική».

Διαβάστε τώρα από κάτω προς τα πάνω.. αρχίζοντας από την τελευταία γραμμή και ανεβαίνοντας γραμμή-γραμμή ως την αρχή.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ε, όχι και χωρίς αυτοκίνητο

Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο… χωρίς την προέκταση του εαυτού μου! Πως θα το αντέξω Θεέ μου! Δηλαδή μου ζητάνε να κατέβω με τα πόδια τα δύο στενά που βρίσκεται το ΜΕΤΡΟ για να πάω με αυτό στην δουλειά μου… θα είμαι στο γραφείο σε 20 λεπτά…. Ακούς; Σε 20 λεπτά. Και τι θα κάνω τόσο χρόνο που θα κερδίσω; Με το αυτοκίνητο κάνω το λιγότερο 1 ώρα, αν βρω γρήγορα να παρκάρω. Έχω μάθει πια σε τέτοια πίεση που πραγματικά δεν μπορώ ούτε λεπτό να έχω ελεύθερο. Δεν ξέρω τι να κάνω με το χρόνο μου. Ενώ με το αυτοκίνητο έχεις μια άνεση ρε παιδάκι μου. Μία ώρα για να πας στην δουλειά άλλη μία να γυρίσεις τις κάλυψες τις δύο ωρίτσες. Άσε που εκτονώνεσαι κιόλας. Βρίζεσαι με τον μπροστινό σου που σταματάει απότομα ή αργεί να ξεκινήσει στο φανάρι κατά λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου, βρίζεσαι με τον διπλανό σου που προσπαθεί να σε προσπεράσει ή δεν σε αφήνει να τον προσπεράσεις, βρίζεσαι με τον πισινό σου, βρίζεσαι με τον ανταγωνιστή στην θέση παρκαρίσματος, βρίζεσαι με τους πεζούς, με τους μηχανόβιους, τους ποδηλάτες. Ξεκινάει η μέρα σου δυναμικά. Και είναι και μια μορφή επικοινωνίας με τους συνανθρώπους σου. Παλιά οι άνθρωποι έλεγαν «καλημέρα» τώρα λένε «στραβός είσαι ρε»! Υπάρχει μια διαφορά, αλλά επικοινωνία είναι και αυτό!
Τώρα θα μου πεις ότι με τα λεφτά που δίνω για βενζίνη, για την φθορά του αυτοκινήτου, το πληρωμένο πάρκινγκ μου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι κάθε μέρα, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας… και να ταλαιπωρηθούμε και να την βγάλουμε φθηνά! Θέλεις να ταλαιπωρηθείς κύριε, να νιώσεις την ασφυξία του μποτιλιαρίσματος, να τσακωθείς με τους συνανθρώπους σου; Θα το πληρώσεις.
Έχουμε βέβαια και τους οικολόγους… «μην καταστρέφετε το περιβάλλον», μας λένε. Εντάξει βγάζει λίγα καυσαέρια το αυτοκίνητο μου, βάζω και εγώ το λιθαράκι μου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά έχω μια άνεση από την άλλη. Πίνω το αναψυκτικό μου και πετάω στο δρόμο το κουτί (προσφέροντας δουλειά στους οδοκαθαριστές), τρώω το σάντουιτς μου το μεσημέρι και ρίχνω από το παράθυρο την χαρτοπετσέτα, κάνω δηλαδή οτιδήποτε για να δηλώσω στους άλλους ότι υπάρχω… και μεταξύ μας μια επιβεβαίωση είναι και το αυτοκίνητο για μένα. Νιώθω κάποιος! Μεταξύ μας όμως αυτό, γιατί στους άλλους λέω ότι το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ από ανάγκη. Και από ζήλια δεν προσέχω τους ποδηλάτες. Είπαμε μεταξύ μας αυτά.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Ας βοηθησουμε!


Η πολιτική καθορίζεται από τις επιλογές μας και τις μικρές ή μεγάλες πράξεις μας...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

«Αγοράζοντας ένα βιβλίο, ένα τετράδιο ή ένα στυλό για το παιδί σου, σκέψου και το παιδί που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα»«467.000 παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας»Αυτά τα παιδιά πώς θα αποκτήσουν τα απαραίτητα για το σχολείο;Σε λίγες ημέρες ανοίγουν και πάλι τα σχολεία και μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Τα σχολεία θα γεμίσουν με παιδικές φωνούλες και όλα τα παιδιά θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά ξεκούραστα και με διάθεση να μάθουν καινούρια πράγματα. Οι απαιτήσεις του σχολείου όμως είναι πολλές και πολλά παιδιά και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους. «467.000 παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».Η αγωνία μας είναι μεγάλη. Πώς θα ανταποκριθούν όλα αυτά τα παιδιά στις απαιτήσεις του σχολείου τους; Όλα τα παιδιά δικαιούνται να νοιώσουν τη χαρά που δίνει η αγορά σχολικών ειδών στην αρχή της σχολικής χρονιάς και κυρίως να συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία του μαθήματος. Θα αφήσουμε μία μερίδα παιδιών να αισθανθούν μειονεκτικά απέναντι στα άλλα παιδιά ή θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τους εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα και να πάνε στο σχολείο τους με κέφι και ενθουσιασμό;Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα. Γι' αυτό λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των συνεχώς αυξανόμενων σχολικών απαιτήσεων.

Είδη που χρειάζονται τα παιδιά:Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)

Σχολικές τσάντες

Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)

Ακουαρέλες

Τέμπερες

Μπλοκ ζωγραφικής

Μαρκαδόρους

Ξυλομπογιές

Μολύβια

Στυλό

Γόμες

Ξύστρες

Πινέλα

Παλέτες

Τετράδια μουσικής

Κασετίνες

Ντοσιέ (μικρά και μεγάλα)

Φύλλα ανταλλακτικά

Φακέλους με αυτιά

Χαρτί Α4

Διαφάνειες

Χαρτόνια

Κόλλες γλασέ, βελουτέ, οντουλέUHU

Χαρτί μιλιμετρέ

Πλαστελίνες

Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων

Ετικέτες

Γεωμετρικά όργανα

Ψαλιδάκια

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να νοιώσει κανένα παιδί μειονεκτικά απέναντι στους συμμαθητές τους, να βρεθεί στη δύσκολη θέση να δικαιολογηθεί στο δάσκαλό του που δεν έχει τα απαραίτητα για το μάθημα και το σπουδαιότερο να μην μπορεί να αποδώσει στο μάθημα ανάλογα με τις δυνατότητες του γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα.Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι τα εξής:Αθήνα - Στουρνάρη 16 - Τηλ. 210 3306140Καρέας - Δάφνης 2 & Λ. Ι. Καρέα - Τηλ. 210 7609550Νίκαια - Αργυρουπόλεως 9 & Aνω Τζουμαγιάς - Τηλ. 210 4256040Περιστέρι - Τεμπών - Δημητροκάλη και Δραγούμη 4 - Τηλ. 210 5785820Μαρούσι - Πανός 25 - Τηλ. 210 8026021Μελίσσια - Τέρμα Βιτσίου - Τηλ. 210 8040918Αρχαία Κόρινθος - Θέση «Θέατρο» - Τηλ. 27410 32628Πάτρα - Σολωμού 121 - Τηλ. 2610 332499Πύργος - Αραχώβης 3 - Τηλ. 26210 81040Κέρκυρα - Χαμηλή Μαγουλάδων - Τηλ. 26630 51755Θεσσαλονίκη - Εγνατίας 82 - Τηλ. 2310 250160Χαλκίδα - Οινιάτου 7 - Τηλ. 22210 79788Στουρνάρη 16, Αθήνα 106 83 Τηλ. 210 330 6140 Fax. 210 38 43 038,e-mail: mailto:i , http://www.hamogelo.gr/